Nieuws en blogs

Op deze pagina vind je onze laatste nieuwsartikelen en blogs over actuele zaken.
Wie aan (ver)bouwen denkt, die moet daar vaak een bouwvergunning voor aanvragen. En dat kost geld. De Vereniging Eigen Huis (VEH) checkt jaarlijks hoe het gesteld is met deze bouwleges en komt ook dit jaar weer met opvallende cijfers.
Bouwleges lopen sterk uiteen
De eerste vorst is gesignaleerd. Goed voor de boerenkool, want die is het lekkerst als het heeft gevroren. Het is meteen een signaal om de vorstveiligheid van huis en tuin onder de loep te nemen. Wij zetten een paar tips op een rijtje.
Vorst meldt zich
Een wijziging in de wet- en regelgeving rond schuldenproblematiek leidt er toe dat rood staan op de lopende bankrekening straks negatieve gevolgen kan hebben voor de hoogte van bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek. Per 1 december gaat de nieuwe regel in.
Rood staan op bank van invloed op hypotheek
Het wordt drukker in de stad. Volgens de jongste prognoses van onder andere het CBS blijven de steden groeien wat inwoners betreft en krimpen de inwonersaantallen van de kleinere gemeenten.
Steden blijven groeien
Labels ergens aanhangen, werkt blijkbaar. Uit recent onderzoek van TIAS, School for Business and Society, blijkt namelijk dat huizen met energielabel A of B sneller verkopen dan D-labelhuizen. Bovendien brengen ze meer geld op.
Groene labels leveren op
Een huis verkopen, gaat niet altijd vanzelf. Natuurlijk nemen wij als Garantiemakelaar een hele hoop werk uit handen, maar er zijn altijd zaken die het verkoopproces bevorderen. We zetten een paar handigheidjes op rij.
Verkoophandigheidjes
Staat je tuin er mooi bij? Maak dan kans op een van de twee abonnementen op het magazine Groei & Bloei. De Garantiemakelaars mogen deze weggeven omdat op zaterdag 11 juni de Nationale Tuinweek begint. Een week waarin de tuin de hoofdrol speelt.
Omdat de rente laag staat, zijn veel mensen bezig met hypotheken. Omdat ze willen oversluiten, willen verhuizen of omdat ze nu wél de mogelijk zien om een eigen huis te kopen. Daar is niks mis mee, maar het blijft oppassen geblazen.
Risico’s blijven zien
Wie van cijfertjes houdt, kan terecht op de site van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zo’n beetje alles wat meetbaar is, wordt hier bijgehouden. Niet alleen leuk voor liefhebbers, maar zeker ook interessant bij verhuisplannen.
Verhuizen met voorkennis
Voor de hypotheekadviseur is er nog wat werk aan de winkel. Uit het ING Woonbericht van het eerste kwartaal van 2016 blijkt namelijk dat adviseurs verwachtingen niet altijd waar maken. Vooral starters op de woningmarkt zijn niet altijd even tevreden.
Werk aan de winkel
Nieuwe regels zorgen er voor dat de aanschaf van een telefoonabonnement met ‘gratis’ telefoon voortaan flink kan drukken op andere leningen, waaronder je hypotheek. Houdt hier rekening mee, mocht je een hypotheek willen af- of oversluiten.
Mobiele telefoon drukt op hypotheek
Volgens de Risicomonitor Woningbranden 2015 van het Verbond van Verzekeraars worden er per dag 274 brandclaims ingediend. Volgens het verbond ontstaat jaarlijks bij 1 op de 76 woningen op de een of andere manier brand. Weet jij dan wat je moet doen?
Bereid je voor op brand
Garantiemakelaars is dit jaar met zeven deelnemers goed vertegenwoordigd in de Vastgoed Top 100. De Vastgoed Top 100 werd dit jaar voor de vijfde keer samengesteld. Een onderzoek naar de grootste makelaarskantoren in Nederland, uitgevoerd door Vastgoed Nederland in samenwerking met BHB overnames en advies. De focus ligt op het aantal verkooptransacties bestaande bouw.
Weet jij hoe aantrekkelijk jouw huis kan zijn voor een nieuwe koper? Of ben je zo gewend aan het huis dat je sommige pluspunten niet eens meer ziet? Bij verkoop kunnen deze zomaar de sleutel tot verkoopsucces zijn. Wij noemen er een paar:
Benoem de voordelen!
Hoewel de huizenprijzen een gezonde ontwikkeling vertonen, staan er nog altijd veel woningen ‘onder water’. Toch hoeft ook dit geen probleem te zijn, ook niet wanneer u eigenlijk zou willen verhuizen. De site wijzeringeldzaken.nl geeft tips.
Restschuld moet je aanpakken
Ton van Buren
8

Tot nu toe tevreden met de gang van zaken. Het gesprek, de presentatie op Funda en de genomen foto's

Anoniem
8

Alles verliep soepel. Binnen anderhalve week hadden wij een koper. We werden op de hoogte gehouden over de vorderingen en de makelaar dacht goed met ons mee. Vond het fijn om mee te werken en zou het zeker aanbevelen!

Verkoper van Laagwater 13
10

Arjan van Dam van de Reinerie is deskundig en heeft uitstekend zicht op de lokale markt en stemt de mogelijkheden daar goed op af. Bovendien is hij erg aardig, goed bereikbaar en klantvriendelijk.

Lees meer
Terug
Recent bekeken